Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet rulo kaymak
    1 adet tavuk göğsü
    Yarım tatlı kaşığı sıvıyağ
    2 adet kırmızı biber
    1 adet sivri biber
    Tuz
    Karabiber
    Hamur için:
    100 gram kaymak
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı sirke
    Bir tutam tuz
    Aldığı kadar un
TAVUK göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, sıvıyağda pembeleşene dek soteleyin. Doğranmış kırmızı biber ve sivri biberi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kaymak ekleyip, küçük boy fırın kaplarına pay edin. Hamur için kaymak, yumurta,
yoğurt, sıvıyağ, sirke ve tuzu iyice karıştırın. Kıvamlı bir hamur elde edene dek azar azar un ilave edin. Hamuru açıp, ince şeritler halinde kesin. Fırın kaplarının üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hamur pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.