Fırında Kestaneli İç Pilavlı Hindi

ORTA 12 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SIVIYAĞ, kıyılmış sarmısak, biberiye, kıyılmış dereotu ve soğan suyunu karıştırıp, hindinin her tarafına iyice sürün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin. Kestaneli iç pilav için kıyılmış soğan ve dolmalık fıstığı tereyağı, zeytinyağı karışımında soteleyin. Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edip karıştırarak kavurun. Tarçın, yenibahar, kuşüzümü, haşlanıp kabukları ayıklanmış kestane ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin. Pilavı pişen hindinin içine doldurup, kalanını kenarlara alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...