Ekmekli Renkli Biber Dolması
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    1 BİBERLERİN üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin. Tohumlarını temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ağız kısımları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında diriliklerini kaybedecek şekilde pişirin. 2 Tost ekmeklerini küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip harmanlayın.Bir tavaya alıp karıştırarak kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyun. 3 Tavuk etini ekmeklerin büyüklüğünde küp doğrayın. Başka bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine tavuk, tuz ve karabiber ilave edip, soteleyin. 4 Yağını süzüp ekmeklerin üzerine katın. Kıyılmış dereotu ilave ederek karıştırın. 5 Biberlerin içine ekmekli harçtan doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakikapişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    