Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı bezelye
    1 adet orta boy soğan
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    1 su bardağı sıcak su
    Kekik
    tuz
    karabiber
    Şnitzel için:
    500 gram tavuk eti
    5 çorba kaşığı un
    2 adet yumurta
    Tuz
    karabiber
    6 çorba kaşığı galeta unu
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
Soğanı temizleyip yemeklik doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanları ekleyin ve 2 dakika kavurun. Bezelyeyi, suyu ekleyip 15 dakika pişirin. Üzerine limon kabuğunu, kekiği, tuz ve karabiberi de ilave edin. Bezelyeler pişince ocaktan alıp, servis tabağına yerleştirin. Yumurtaları çırpın. Tavuk etini çok küçük olmayacak şekilde küp küp kesip, tuz ve karabiber ekleyin. Önce una, arkasından yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Kızarmış tavukları bezelyelerin üzerine yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.