Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet tavuk göğsü
    Marine için:
    1 su bardağı sıvıyağ
    2 diş dövülmüş sarmısak
    1 tatlı kaşığı salça
    Tuz,
    karabiber,
    kekik,
    pulbiber
    Beğendi için:
    6 adet patlıcan
    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı süt
    Bir tutam rendelenmiş muskat
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz,
    karabiber
ÖNCELİKLE marine için derin bir kapta sıvıyağ, sarmısak, salça, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi karıştırın. Tavuk etini bu sosta yarım saat bekletin ve ızgara yapın. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra doğrayın. Un ve tereyağını bir tavada unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaşça sütü ilave ederken bir yandan topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca patlıcanı ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Servis tabağına alın ve tavukla birlikte servis yapın.