MALZEMELER
6 adet tavuk göğsü
Marine için:
1 su bardağı sıvıyağ
2 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz,
karabiber,
kekik,
pulbiber
Beğendi için:
6 adet patlıcan
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Bir tutam rendelenmiş muskat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,
karabiber
ÖNCELİKLE marine için derin bir kapta sıvıyağ, sarmısak, salça, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi karıştırın. Tavuk etini bu sosta yarım saat bekletin ve ızgara yapın. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra doğrayın. Un ve tereyağını bir tavada unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaşça sütü ilave ederken bir yandan topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca patlıcanı ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Servis tabağına alın ve tavukla birlikte servis yapın.