Sebzeli Kiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için margarin ve yoğurdu yoğurma kabına alın. Kabartma tozu, ve tuzu ilave edin. Unu yavaş yavaş eklerken bir taraftan da yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabı poşetine koyup, buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış küçük boy kiş kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle yayın. Hamur bitene kadar işleme devam edin ve üzerlerine çatalla delikler açın. İç malzeme için kabakları rendeleyip, tuz ekleyin ve karıştırın. Bir tel süzgecin içine koyup bir süre bekleterek veya elinizle sıkarak fazla suyunu alın. İçine rendelenmiş soğanı ekleyin. 2 adet yumurtayı mikserle çırpın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, nane ve kekik katıp, 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Rendelenmiş kabak ve soğanı ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine 2 adet yumurtanın akını ilave edin. Bu iç malzemeyi kiş hamurlarının üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin