Pirinçli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Harç için pirinci tereyağında kavurun. Su, süt ve tuz ilave edin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Dinlendirmek için kenara alın. Hamur için tüm hamur malzemesini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Hamuru, tartölet kalıplarından çıkarıp, ortalarına pirinçli karışımı pay edin. Sos için tüm sos malzemesini, krema kıvamı alana dek karıştırın. Krema sıkacağına doldurup, pirinçli karışımın üzerine sıkın. Ilık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin