MALZEMELER
Tart hamuru için: 1 su bardağı un
75 gram küçük parçalara kesilmiş soğuk tereyağı
Bir tutam tuz
Birkaç çorba kaşığı soğuk su
Krema:
2 su bardağı süt
6 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı elenmiş mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya
3+1/2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Un, tuz ve tereyağını mutfak robotuna koyun. Tereyağı parçaları ufalanıncaya kadar çekin. Sonra soğuk suyu kaşık kaşık üstten ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar robotu çalıştırmaya devam edin. Hamuru buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında dinlendirin. Daha sonra tart kalıplarına hamuru yerleştirip, üstlerine kestiğiniz folyoları serin. Onların üstüne bakliyat koyarak 10 dakika kadar orta derece fırın ısısında pişirin. 10 dakika sonra
bakliyat ve folyoları alıp, tartları tekrar 5 dakika kadar fırınlayın. Tartlar pişip, iyice soğuduğu zaman,
kremasını kaşıkla paylaştırın. Üzerini sevdiğiniz meyvelerle süsleyin.
Krema:
Sütü bir tencereye alarak, kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Derin bir kasenin içinde yumurta sarıları,
şeker ve mısır nişastasını çırpın. Çırpmaya devam ederken, azar azar sütü ilave etmeye başlayın (önce 1/4
kısmını, ardından bir kısmı, derken sütün tamamını karışıma ilave edin).Karışımı bir tencerede ocağın üstüne
alın. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Kaynayınca 1-2 dakika kadar daha pişirin. Vanilyayı ekleyin. Bu sırada tereyağının eklenmesi ve iyice karıştırılması gerekiyor. Ancak ben eklemeyi unuttum. Bu hali ile de çok
güzeldi tadı, eklemezseniz bir kayıp olmayacaktır, hatta kalorisi azalacaktır.