MALZEMELER
Hamur için: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema için:
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı+2 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
50 gram tereyağı
100 ml krema (1 paket 200 ml)
Frambuaz sos için:
Yarım kg frambuaz
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Hamur malzemesini yoğurup, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yağlanmış kalp şeklindeki tart kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pembeleşene dek pişirin. Krema için un, toz şeker ve sütü mikserle iyice çırpın. Tel süzgeçten geçirip, bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocağın altını kapatıp, vanilya ve tereyağı ekleyin. Soğuduktan sonra mikserle çırparak kremayı ilave edin. Tartı servis tabağına alın. Çukur kısmına hazırladığınız kremayı yayın. Frambuazlı sos için tüm sos malzemesini karıştırarak pişirin. Ilındığında kremanın üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.