MALZEMELER
Hamur için:
100 gram oda sıcaklığında margarin
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım kahve fincanı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Üç buçuk su bardağı un
İçi için: 50'şer gram sucuk,
pastırma, salam ve sosis
2'şer adet kırmızı biber ve sivri biber
10-15 adet biberli yeşil zeytin
150 gram kaşar peyniri
Üzerine: 1 kahve fincanı süt
Yarım kahve fincanı krema
2 adet yumurta
Hamur için margarin, tereyağı, su, tuz, kabartma tozu ve unu derin bir kaba koyup, yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Ardından bir parça hamuru merdane ile açın ve fazla kısımlarını bıçakla keserek 25x25 cm ebadındaki fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin ve kalıptan alın. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, pişirin. Kalıptan çıkarmadan üzerine doğranmış iç malzemenin yarısı ile rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Pişirdiğiniz diğer tart hamurunu üzerine koyup, kalan iç harçla kaşar peynirini serpin. Süt, krema ve yumurtayı derin bir kapta çırpıp, üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan servis tabağına çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.