MALZEMELER
2 su bardağı un
125 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı toz badem
Üzeri için: 10-15 adet vişne
Yarım çay bardağı vişne likörü
3 adet elma
1 su bardağı toz şeker
400 gram tuzsuz lor peyniri
200 ml krema
4 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Taban malzemesi için un, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve toz bademi karıştırıp yoğurun. Yuvarlak kalıba yağlı kağıt serip, hamuru kalıba yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkardıktan sonra vişneleri hamurun üzerine dizin. Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin ve vişnelerin üzerine dizin. Diğer tarafta toz şekerle lor peynirini karıştırın. Kremayı ekleyip tekrar karıştırın. Yumurta sarılarını mikserle çırpıp peynirli karışıma ekleyin. Son olarak unu ekleyip karıştırın ve elmaların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.