Altın Çilekli Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Margarin, toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve unu iyice yoğurun. Altın çilek ilave edip yeniden yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp, kalanını yağlanmış fırın kabına, kaşıkla bastırarak yerleştirin. Ayırdığınız hamur parçasına 1 çorba kaşığı un ekleyip, yoğurun. Küçük şeritler yapıp turtanın üzerini süsleyin. Oluşan minik boşluklara altın çilekleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Tart jölesini su ile pişirip, kaşık yardımıyla turtanın üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin