Sofra

20 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 su bardağı su
    3 adet çubuk tarçın
    12 adet karanfil
    3 parça zencefil
    2 parça havlucan (havlıcan)
    2 parça zerdeçal, 2 adet muskat
    6'şar adet karabiber ve yenibahar
    1 su bardağı toz şeker
    Kibrit kutusu büyüklüğünde
    kızamık şekeri
    Servis için:
    Dövülmüş badem
Suyu geniş bir tencereye alın. Tarçın, karanfil, zencefil, havlucan, zerdeçal, muskat, karabiber ve yenibaharın tozu gidecek şekilde yıkayıp, tülbentle bağlayın. Tencereye ekleyip, 30-40 dakika kaynatın. Toz şeker ve kızamık şekeri ilave edip, toz şeker eriyince ocaktan alın. Baharatları çıkarıp, gerekiyorsa süzün.
Bademle birlikte sıcak veya soğuk olarak servis yapın.