Portakal Likörü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaklaşık 3 kg portakalı soyduğunuzda elde ettiğiniz portakal kabuklarıyla, ağzına kadar doldurduğunuz kavanozunuzun içine istediğiniz miktarda çubuk tarçın yerleştirin.
Aromasını güçlendirmek için yine istediğiniz miktarda karanfil atın. Daha sonra üzerine etil alkol (saf alkol) dökerek kazanozunuzu doldurun. Kullanacağınız alkol miktarı kavanozun içindeki boş alana göre değişecektir. Portakal kabuklarının üzerini geçeçek kadar alkol koymanız gerekmektedir. Hafif çalkaladıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Gölge ve serin bir yerde 15 gün kadar bekletin.
Kullandığınız alkol miktarını 1 litreyse, bunun alkol oranını azaltmak için 2 katı suya yani 2 litre suya 700 gram toz şeker koyarak bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın. Likörünüzün aromasını güçlendirmek için kaynattığınız suya tekrar portakal kabuğu atabilirsiniz.
Portakal likörünüzü ve soğumuş şurubunuzu karıştırabileceğiniz 3 litrelik bir kavanoza bir tülbent yardımıyla ikisinide süzerek aktarın ve karıştırın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler