Zeytinyağlı Kabak Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
AYIKLANMIŞ kabakları ortadan ikiyekesin. Bir kabak oyacağı ile içlerinitemizleyip kenara alın. Diğer taraftanzeytinyağını bir tencereye alıp,yemeklik doğranmış soğan ve dolmalıkfıstığı hafifçe kavurun. Kuşüzümü,tozşeker, tuz ve karabiberiekleyip, karıştırın. Pirinç ve yarımsu bardağı sıcak su ilave ederek, 2-3dakika kısık ateşte pişirin. Ocağınaltını kapatıp, ince kıyılmış maydanozve naneyi ekleyin. Tencereninağzı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeyebırakın. Daha sonra, hazırladığınızharcı kabakların içine doldurun.Her kabağın üzerini dilimlenmişdomates ile kapatıp, tencereyedizin. Dolmaların üzerine 2 su bardağısu ilave edin ve orta ateşte kabaklaryumuşayana kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis tabağınaalın. Limon dilimi ve maydanozlasüsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL