Sofra

MALZEMELER

Patlıcanları ikiye kesip, tuzla ovun. Daha sonra iyice yıkayıp kurulayın. 2 yemek kaşığı yağ, 1.5 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi karıştırın. Bu karışımı patlıcanların her tarafına sürün. Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika patlıcanlar yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Pişen patlıcanları soğuması için kenara alın. Diğer taraftan patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip 1.5 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle karıştırın. Bu karışım ile patatesleri harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana kadar 20 dakika pişirin. Süzme yoğurdu, 1 çay kaşığı tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırarak patlıcanların ortasına yerleştirin. Üzerine patatesleri, ince doğranmış taze soğanı ekleyin. Küçük doğranmış çilek ile süsleyerek servis yapın.