Yaz Türlüsü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PatlIcanlarI alacalı olarak soyup, patateslerle birlikte kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri küçük, soğanı piyazlık doğrayın. Tüm malzemeleri düdüklü tencereye alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Baharatları ve tuzu serpin. Çok az su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, yüksek ateşe oturtun. Basınç gösterge çubuğunda birinci halka göründüğü zaman, ocağı iyice kısın. Bu şekilde 2 dakika pişirin. Akan suyun altında buharını çıkarın. Gösterge çubuğu tamamen inince, kapağı açıp, yaz türlüsünü servis tabağına alın. Soğuyunca, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek ya da taze nane yaprakları koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...