Yaz Türlüsü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PatlIcanlarI alacalı olarak soyup, patateslerle birlikte kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri küçük, soğanı piyazlık doğrayın. Tüm malzemeleri düdüklü tencereye alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Baharatları ve tuzu serpin. Çok az su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, yüksek ateşe oturtun. Basınç gösterge çubuğunda birinci halka göründüğü zaman, ocağı iyice kısın. Bu şekilde 2 dakika pişirin. Akan suyun altında buharını çıkarın. Gösterge çubuğu tamamen inince, kapağı açıp, yaz türlüsünü servis tabağına alın. Soğuyunca, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek ya da taze nane yaprakları koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL