Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram çekirdekleri ayıklanmış vişne
    3 demet pazı yaprağı
    2 su bardağı pirinç
    1 adet soğan
    1 çay bardağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yeteri kadar kaynar su
    30 gram dolmalık fıstık
    30 gram kuşüzümü
    Yarım çay kaşığı kimyon
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    1 çay kaşığı tuz
    Karabiber
YIKANMIŞ pazı yapraklarını kaynar suda 2-3 dakika dinlendirip, buzlu suya koyun. Kuşüzümünü 5 dakika sıcak suda dinlendirip, suyunu süzdürün. 2 Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinç ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Pirincin üzerini geçecek kadar su, dolmalık
fıstık ve kuşüzümü ekleyip karıştırın. Kimyon ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyip karıştırın. Pazı yapraklarının ortasındaki
damarlı kısımları temizleyin. Yaprakları düz bir zemine yayın. Ortalarına harcı yerleştirip, 2'şer adet vişne koyun. Uç kısımları açılmayacak şekilde sarın. Tencereye dizip, üzerine zeytinyağı ve sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su gezdirin. Sarmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Kısık ateşte pirinç
yumuşayana dek pişirin. Ilık servis yapın.