BATUHAN PİATTİ

2 Porsiyon

MALZEMELER

    1 su bardağı kurufasülye
    Yeteri kadar su
    1 çay kaşığı sirke
    Yarım soğan
    4 dal maydonoz
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 tatlı kaşığı tahin
    2 tatlı kaşığı nar ekşisi
    5 adet zeytin
    2 adet haşlanmış bıldırcın yumurtası
    Tuz, karabiber

KURUFASULYEYİ 1 gece ılık suda bekletin. Ertesi gün süzüp yıkayın. Bir çay kaşığı sirke eklediğiniz suda haşladıktan sonra, süzüp servis tabağına aktarın. Piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış maydonoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Biraz suyla açılmış tahin ve nar ekşisini üzerine gezdirin. Zeytin ve bıldırcın yumurtası ile süsleyerek servis yapın.