Sebzeli omlet bohçası

ORTA 2 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1-sıvıyağı tavada kızdırın.Haşlayıp küp doğradığınız patatesi,ince dilimlediğiniz havucu,küp doğradığınız kabağı,incecik kıydığınız sarmısağı ve domatesi 3-4 dakşka soteleyin.Tuz ve karabiberi ekleyerek ateşten alın.
    2-yumurtaları çukur bir kasede süt ile beraber iyice çırpın,tuz ve karabiberi ekleyerek çırpmaya devam edin.
    3-Omler tavasını kızdırın,kızgın tavayı kağıt havlu veya kuru bir bezle silin.Tereyağını tavada eritin.Tavayı sallayarakyağı kahverengi olmadan köpüklnme kıvamına getirin.Yumurtaları tavaya dökerek hızlıca pişirin.Omlet hafifçe tutuncaya kadar çatalla biraz karıştırın.
    4-omlet tutmaya başlar başlamaz sebzeli karışımı ortasına yerleştirin ve dört bir yandan kare oluşturacak şekilde omleti katlayın.Ters çevirerek diğer tarafını kızartın.Tavayı hafifçe sallayarak kıvrılan kısmı alta gelecek şekilde servis tabağına kaydırın.Sıcakken üzerine ince kıyılmış dereotu ile karıştırdığınız kaşar peynirini serpin ve üçgen şeklinde ikiye bölerek servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    *Yumurtalı yemekleri yaparken ,yumurtalar önce teker teker küçük bir kaba kırılmalı ,ondan sonra yemeğe katılmalıdır. *Omlet yaparken tavadaki yağın iyice kızmış olması önemlidir.Yalnız margarin kullanıldığı takdirde belirli ısıdan sonramargarin yanar.Bu sebepten margarinin yanı sıra biraz sıvıyağ ve margarin eklenmelidir.Böylece hem yanma önlenirhem de omletiniz daha lezzetli olur.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...