Peynirli Kabak Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kabakların kabuklarını tırtıklı bir bıçakla temizleyin. İçlerini kabak oyacağı ile oyun. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Beyaz peyniri rendeleyip maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip tekrar karıştırın. Peynirli karışımı kabakların içine doldurun. Kabakları bir tencereye dizin. Zeytinyağı ve suyu kabakların üzerine gezdirin. Kısık ateşte 5-6 dakika kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...