Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet iri boy patates
    1 adet büyük boy soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 demet ıspanak
    Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    250 gram hindi pastırması
    1 kutu krema (küçük boy)
    1 su bardağı süt
PATATESLERİ ince halka, soğanı ise piyazlık doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada tereyağı ile birlikte soteleyin. Ispanağı ayrı bir yerde kendi suyunda soteleyin. 30x30 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın. Patatesin yarısını kalıba yerleştirip, yarım su bardağı kaşar peyniri serpiştirin. Üzerine pastırmanın yarısını ve ıspanağı yayın. Yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Kalan patates ve pastırmayı da sırayla yerleştirin. Süt ve kremayı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Çıkardığınızda üzerine yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Sıcak olarak servis yapın.