MALZEMELER
4 adet domates
2 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet dilimlenmiş havuç
2 adet küp doğranmış patates
2 adet orta boy soğan
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
4 diş sarmısak
1 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Bir gece önceden ıslattığınız nohutu orta dirilikte kalacak şekilde haşlayın. Mercimeği 2-3 dakika haşlayın. Sonra suyunu süzdüğünüz yeşil mercimek ve nohutları başka bir tencereye aktarın. Üzerine iri doğranmış domatesleri, dilimlenmiş havucu, küp doğranmış patatesi, iri doğranmış soğanı, iri kıyılmış sivribiberi ve ortadan ikiye kesilmiş sarmısakları ekleyin. Başka bir kapta etsuyunu, toz kırmızıbiberi, sıvıyağı ve salçayı karıştırın. Tencerede bulunan malzemenlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Orta ısılı ateşte malzemeler yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.