Sofra

AYŞE KAYRAK

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Vejetaryen

MALZEMELER

    Yarım paket tost ekmeği
    2 su bardağı süt
    100 gram dil peyniri
    3 adet yumurta
    1 paket krema
    8-9 adet haşlanmış mantar
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz, karabiber, pulbiber
Sufle kabını yağlayın. Tost ekmeklerinin kenarlarını bir bıçakla alın. Ekmekleri süte batırarak ıslatın. Islanmış ekmekleri sufle kabına dizin. Ekmeklerin üzerine dil peynirini dilimleyerek yayın. Mantarları dilimleyin ve peynirin üzerine yayın. İkinci kat ekmekleri dizin. Diğer tarafta kremayı ve yumurtaları çırpın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine gezdirin. 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.