1 KURU patlıcanları yumuşamaları için ılık suda dinlendirin. Suyunu iyice süzdürüp kenara alın. Ayrı bir yerde kıyma, pirinç, kıyılmış nane, sıvıyağ ve tuzu karıştırın. Kızılcık ilave edip harmanlayın. Karışımı patlıcanların içlerine pay edin. Dolmlaları tencereye yerleştirin. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile açıp tencereye ilave edin. Pirinç yumuşayana dek pişirin.
2 Kızılcıklı beğendi için tereyağını eritin. Un ekleyip karıştırarak kavurun. Süt ilave edip, kıvam alana dek karıştırın. Doğranmış köz patlıcan, kaşar peyniri ve kızılcık ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alıp servis tabağına yayın. Üzerine kızılcıklı kuru patlıcan dolması yerleştirip servis yapın.