Kerevizli Yerelması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelİkle havucu soyup halka halka doğrayın. Tencerenin dibine serpiştirin. Pırasa yapraklarını halka halka doğrayıp serpiştirin. Kerevizi rendeleyip tencereye alın. Yerelmalarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı pirinci yıkayıp tencereye alın. Soyulmuş arpacık soğanları en üste dizin. 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri ekleyip hiç su ilave etmeden kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...