MALZEMELER
20 adet karalahana yaprağı
2 adet soğan
300 gram kıyma
6 dal maydanoz,
dereotu
nane
1 su bardağı pirinç
1 adet domates
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un,
tuz
Lahana yapraklarını 8 dakika haşlayın. Bu arada ince kıyılmış soğan, nane yaprağı, maydanoz ile dereotu, kıyma, küçük doğranmış domates, 1 su bardağı pirinç ve tuzu karıştırın. Lahana yapraklarına doldurup sarın. Sarımsak ve lahana diplerini tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine lahana sarmalarını dizin ve 2 su bardağı su ekleyip, bir tabak kapatarak pişmeye bırakın. Bu arada 2 çorba kaşığı tereyağını ayrı bir yerde eritip, 2 çorba kaşığı unu kavurun. Sarmaları pişirdiğiniz suya ilave edin. pişen sarmaları bu sosla servis yapın.