MALZEMELER
4 adet büyük boy patates
100 gram otlu peynir
ya da rokfor
1 çay bardağı iri dövülmüş
ceviz içi
8 yaprak kuru adaçayı
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Yağlı kağıt
Alüminyum folyo
PATATESLERİ iyice yıkayıp kurulayın. Daha sonra üzerine bir bıçakla enlemesine derin kesikler oluşturup tuz serpin. Patatesleri sarabileceğiniz büyüklükte dörder adet yağlı kağıt ve alüminyum folyo hazırlayın. Her alüminyum folyonun üzerine yağılı kağıt koyun ve ortasına hazırladığınız patatesleri yerleştirip sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Patatesleri fırından alıp dikkatlice açın. Üstlerindeki kesikleri biraz büyütüp dilimlediğiniz peynirleri içlerine yerleştirin. Ceviz, adaçayı, karabiber ve pulbiberi de peynirin yanına ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirip servis yapın.