Sofra

7 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    300 gram kadayıf
    2 adet haşlanmış enginar
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı margarin
    1 adet haşlanmış patates
    2 adet haşlanmış havuç
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
    1 tatlı kaşığı rendelenmiş
    portakal kabuğu
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    Tuz
    karabiber
Kadayıfın üzerine sıvıyağ gezdirin ve didikleyin. Kadayıftan azar azar parçalar alın ve elinizle yuvarlak şekil verin. Isıya dayanıklı ufak cam kaselerin içini margarinle yağlayın ve yuvarlak şekil verdiğiniz kadayıfları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Diğer yandan enginar, patates ve havucu irice doğrayın. Dövülmüş sarmısağı zeytinyağında hafifçe kavurun. Nar ekşisi hariç tüm malzemeyi ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. En son nar ekşisini ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kadayıf kaselerinin içine pay edin.