MALZEMELER
1 kg kabak
1 adet muskat
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
3 adet küp doğranmış sosis
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 dilim ekmeğin içi
Galeta unu
tuz
KABAKLARI iyice yıkayıp, kabuklarını soymadan kalın küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye aktarıp, üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin ve haşlayın. Sonrasında suyunu iyice süzdürüp ezin. Muskatı rendenin küçük tarafını kullanarak rendeleyin. Tavaya tereyağını aktarıp eritin. Üzerine unu ekleyip kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırın. Rendelenmiş muskatı ekleyip, boza kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Tavayı ateşten alıp, içine küp doğranmış sosisleri ilave edin. Sosisli karışımı kabaklara ilave edip, üzerine çırpılmış yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peynirini, ekmek içini ve tuzu koyup karıştırın. Kalıbı yağlayıp, üzerine galeta unu serpin. Hazırlanan kabaklı harcı kalıba dökün. Orta ısılı fırında 40-50 dakika pişirin. Servis tabağına ters çeviririp servis yapın.