Sofra

10 Porsiyon
İtalyan Mutfağı

MALZEMELER

    Bir buçuk kg taze iç bakla
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    2 adet kırmızı soğan
    4 diş sarmısak
    2 adet kabak
    Yarım su bardağı konserve mısır
    2 adet domates
    Tuz
    Taze çekilmiş karabiber
BAKLAYI kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip, dış kabuklarını elinizle temizleyin. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip soteleyin. Küp doğranmış kabak ve mısırı ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Üzerine küp doğranmış domates ve baklayı ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alın ve tencerenin kapağını açmadan ılınmaya bırakın. Ilık olarak, kızartılmış yufkalarla birlikte servis yapın.