MALZEMELER
300 gram ıspanak yaprağı
4 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 adet orta boy soğan
Tuz
Servis için: 4 adet sosis
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam pulbiber
PATATESLERİ haşladıktan sonra kabuklarını soyup geniş bir kaba alın. Sıcakken üzerine tereyağı ve sütü ekleyip iri kalacak şekilde ezin. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış ıspanağı ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan sosislerin üzerine bıçakla çentikler açıp sıvıyağda kızartın. Ispanaklı patatesi tabaklara alıp yanına sosisleri yerleştirin. Tereyağını kızdırıp pulbiberi 1 dakika kavurun ve yemeğini üzerine
gezdirerek servis yapın.