MALZEMELER
1 demet ıspanağın kökü ve sapı
1 adet soğan
1 baş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz,
Pulbiber
Ispanak köklerini ve sapını yıkayıp ayıklayın. Sıvıyağda küçük doğranmış soğanı kavurun. Salçalar ile baharatları ilave edip karıştırın. Ispanak başı, sapları ve ince kıyılmış sarmısak ilave edip kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış domatesi ekleyip biraz daha çevirin. Koyu çorba kıvamında olacak şekilde et suyu ve tuz ilave edin. Biraz kaynadıktan sonra nohut ve mercimek ekleyin. Pişen çorbayı limon suyu ve pulbiberle servis yapın.