Hellimli Patlıcan Pane
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABUKLARINI şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin. Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin. Sonra avucunuzda hafifçe sıkın. Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun. Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın. 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın. Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın. Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın. Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL