8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 kg kemikli parça et
    200 gram nohut
    200 gram barbunya
    1 adet soğan
    350 gram yağsız kıyma
    1 kg köftelik bulgur
    1 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1.5 çorba kaşığı tereyağı
    1 küçük kase sumak suyu
NOHUT ve barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tereyağı ve kemikli etlerle birlikte düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerini aşacak kadar su ekleyip, 25 dakika pişirin. Diğer tarafta, kıyma, rendelenmiş soğan ve bulguru derin bir kaba alıp, tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar yoğurup, yumurta ve un katarak yoğurmaya devam edin. Kıvam alınca, fındık iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayın. Daha sonra tencerede pişen malzeme ile karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Üzerine sumak suyunu ilave edip, sıcak servis yapın.