MALZEMELER
1 kg patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
4 dal taze biberiye
2 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı krema
1 çorba kaşığı parmesan peyniri
2 çay kaşığı tuz
Patateslerin kabuklarını temizleyin. Önce ortadan ikiye bölün daha sonra incecik dilimleyip, suda bekletin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırıp, kıyılmış soğanları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Soğanlar altın sarısı renk alana dek kavurun. Kıyılmış sarmısağı da ekleyip 1 dakika daha kavurun ve tencereyi ateşten alın. Patateslerin suyunu süzüp, kurulayın. Tencereye alıp, üzerine kalan zeytinyağı, tuzu, karabiberi ve yaprakları ayıklanmış biberiyeyi ekleyin. Tenceredeki malzemeyi iyice karıştırıp 25x35 cm'lik fırın kabına boşaltın. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, süt ve kremayı çırpın. Kabı fırından alıp, karışımı patateslerin üzerine dökün. Rendelenmiş parmesan peyniri serpip, yeniden üzerini kapatın. 30 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.