MALZEMELER
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
1 demet kıyılmış dereotu
5-6 yaprak kıyılmış reyhan
3 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
100 gram asma yaprağı
100 gram kemikli et
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, pulbiber, karabiber
Üzeri için: Yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
KURU baklayı akşamdan ıslatın. Bir gün sonra suyunu süzün ve baklayı bıçakla dörde bölüp, derin bir kaba alın.
İçine yıkanmış bulgur, 1 adet kıyılmış soğan, dereotu, reyhan, 2 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı su, tuz, pulbiber ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. İçine baklalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve bohça şeklinde sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine kemikli eti dizin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Bir tavada tereyağını eritin ve kıyılmış 1 adet soğanı kavurun. Kalan salça ve pulbiberi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurup, dolmaların üzerine gezdirin. 1 su bardağı su katın ve tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Servis tabağına alın ve üzerine yoğurt gezdirin. Bir tavada tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Dolmaların üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.