Peynirli Maydanoz Salatası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaseye ayıklayıp doğradığınız maydanozu, naneyi, taze soğanı, tohumlarını çıkarıp jülyen doğradığınız sarı ve kırmızı biberi, kabuklarıyla beraber ince dilimlediğiniz yeşil elmayı alarak karıştırın. Soğuk suda 1 saat bekletip süzdüğünüz ince bulguru ekleyin. Küp şeklinde kestiğiniz dil peyniri, kaşar peyniri ve beyaz peyniri de kaseye ilave ederek karıştırın. Kiraz domatesleri ikiye veya dörde bölerek salatanın üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin. Sosu hazırlamak için zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL