MALZEMELER
Yarım kg kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti
4 adet kornişon turşu
5 adet arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
4-5 dal semizotu
Yarım demet maydanoz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet taze sarmısak
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı koruk ekşisi
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Etleri bir tencerede haşlayın ve süzün. Süzülen etleri bir kaseye alın. Üzerine küp doğranmış kornişon turşuyu, yuvarlak doğranmış arpacık soğanı, uzun doğranmış kırmızı biber ve sivri biberleri, elle koparılmış semizotu ve kıyılmış maydanozu ilave ederek, harmanlayın. Ayrı bir yerde sos için, zeytinyağı, taze sarmısak, limon suyu, nar ekşisi, koruk ekşisi, hardal, tuz, karabiber ve kekiği çırparak sos hazırlayın. Kasedeki salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayın ve servis yapın.