MALZEMELER
5 adet büyük boy limon
1 demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Yarım demet marul
2 küçük kutu diyet ton balığı
1 su bardağı esmer pirinç
2 adet yumurta
Sos için:
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı mercanköşk
1 çay kaşığı tuz
Limonları tabağa oturtmak için iki ucundan hafifçe kesin. Sonra limonları ortadan ikiye keserek içlerini boşaltın ve tabağa dizin. İnce doğradığınız dereotunu,maydanozu, soğanı, marulu, haşladığınız pirinci, ton balığını, katı haşlayıp küçük doğradığınız yumurtayı çukur bir kaseye alarak hafifçe karıştırın. Sosu hazırlamak için ayrı bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, ince doğradığınız sarımsağı, karabiberi, mercanköşkü ve tuzu iyice karıştırarak salataya ilave edip 5 dakika dinlendirin. Sonra içini boşalttığınız limon kaselerinin içine malzemeyi paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.