MALZEMELER
3 su bardağı baldo pirinç
1 adet havuç
10 adet kuru kayısı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı kuruüzüm
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Tuz,
Karabiber
Tarçın
Üzerine:
Kıyılmış dereotu,
Kuşüzümü
PİRİNCİ yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Kayısıları dörde bölün. Daha sonra kayısı, kuruüzüm ve kuşüzümünü ayrı kaplara alıp, üzerlerine ılık su ilave ederek 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kenara alın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp havucu soteleyin. Üzerine pirinci katıp rengi beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Haşlanmış nohut, kuru kayısı, kuruüzüm, kuşüzümü, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Tüm malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunuiyice çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 10 dakika demlendirin. Baton bir kek kalıbını ıslatın. Pilavı bastırarak içine yerleştirin. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kıyılmış dereotu ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş kuşüzümünükarıştırın. Pilavın üzerini süsledikten sonra servis yapın.