Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı pilavlık bulgur
    3 çorba kaşığı tereyağı
    4 su bardağı su
    Tuz
    1 adet soğan
    2 adet domates
    1'er adet kırmızı ve yeşil biber
    2 adet küçük boy patlıcan
    100 gr kavrulmuş et
    1 çorba kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Patlıcanların kabuğunu aralıklı olarak soyup, zar şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Ayrı bir tencereye kalan 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve yemeklik doğranmış soğanı tuzla birlikte soteleyin. Kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates, kıyılmış kırmızı-yeşil biber, kavrulmuş et ekleyip, karıştırın. Suyu katın ve kaynadıktan sonra bulguru ekleyin. Suyunu çekince nane, kırmızı pulbiber ve patlıcanı ekleyip, demlenmeye bırakın.