Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Krema için:
    1 çay bardağı hindistancevizi
    5 çorba kaşığı tozşeker
    Üç buçuk su bardağı süt
    4 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 paket vanilya
    1 paket krem şanti
    2 adet şeftali

    Keki ıslatmak için:
    1 su bardağı tozşekerli su

    Üzerine:
    1 çay bardağı hindistancevizi
    2 su bardağı kiraz, nane yaprağı
KREMA için derin bir tencerede iki buçuk su bardağı süt ve tozşekeri çırpın. Hindistancevizi, un ve mısır nişastasını ilave edip, çırpmaya devam edin. Koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta krem şanti ile kalan soğuk sütü çırpın. Kıvam alması için buzdolabında yarım saat bekletin. Krem şantinin yarısını hazırladığınız krema ile karıştırın. Hazır pandispanyanın her iki katını da tozşekerli su ile ıslatın. Birinci katın üzerine kremanın yarısını sürün. Üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliyi dizin. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan krema ile her tarafını kaplayın. Bir kenara ayırdığınız krem şantiyi kremanın üzerine sürün. En üste hindistancevizi serpin. Kiraz ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın