Çilekli Kat Pasta
Çilekli kat pasta, taze çileğin lezzetli tadıyla sofralarınızı renklendirecek bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için yumurta, süt, toz şeker, ayçiçek yağı ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, her birini yemek tabağı ebadında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.
-
2
Krema için süt, toz şeker, vanilya ve unu orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan kaldırıp, tereyağı ilave edin. Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın. Bir adet hamuru servis tabağına yerleştirin.
-
3
Üzerine sıcak krema sürüp, dilimlenmiş çilek yerleştirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
AŞÇININ NOTUPastayı hazırlarken çilek yerine farklı mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu