MALZEMELER
1 paket kepekli makarna
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su,
tuz
Sebzeler:
2 adet küçük boy havuç,
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 adet sarı
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Domates sos için:
4 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
2 yaprak fesleğen,
tuz,
karabiber
1 çay bardağı makarna haşlama suyu
Pesto sos için:
10 dal fesleğen
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
1 çay bardağı toz parmesan
MAKARNAYI, sıvıyağ ve tuz kattığınız suda 7-8 dakika haşlayıp, süzün. Havuç ve biberleri jülyen doğrayın. Alacalı doğranmış ve uzun kesilmiş patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu elinizle sıkıp, sudan alın ve jülyen şeklinde doğrayın. Tavaya aldığınız zeytinyağında havucu 1-2 dakika soteleyin. Biberleri katın ve hafif yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Jülyen doğranmış patlıcan ve kabağı birlikte biberlerin içine katın. 1-2 dakika soteledikten sonra bir kenara alın. Domates sos için kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin veya robottan geçirin. Tavaya aldığınız zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarmısağı hafif pembeleşene kadar soteleyin. Rendelediğiniz veya robottan geçirdiğiniz domatesi ekleyip, bir taşım kaynatın. Kıyılmış fesleğen, tuz, karabiber ve makarna suyunu katın. Tüm malzemeyi bir taşım kaynatın ve sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Bu sosu makarna ve sebzelerle karıştırın. Pesto sos için fesleğen, sarmısak, dolmalık fıstık, toz parmesan peyniri ve zeytinyağını blenderden geçirin. Bu sosu da domates soslu makarnaya ilave edin ve karıştırın. Wok tavada tüm malzemeyi tatların birbirine geçmesi için 1-2 dakika çevirin ve üzerine toz parmesan peyniri serpip, sıcak olarak servis yapın.