Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
alın. İçini hazırlamak için, pırasaları yıkayıp 2 cm'lik halkalar halinde doğrayın. Bu halkaları ikiye bölüp jülyen doğrayın. Bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, su, pulbiber ve tuz ekleyin. Elinizle yumuşayana kadar ovun ve kenara alın Dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahta ayrı ayrı açın. Bu hamurlardan büyük bir su bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesin ve kenarlarına yapışmasını sağlamak için fırça ile su sürün. İçlerine pırasalı harçtan koyup yarım ay şeklinde ikiye katlayın. Kenarlarını hafifçe bastırıp unlanmış tepsiye dizin. Büyük birn tencerede tuzlu su kaynatıp mantıları 8 dakika pişirin. Diğer taraftan kıymalı sosu hazırlamak için, ayrı bir tavada yağı kızdırıp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Su ile açtığınız salçayı ekleyip 5 daha dakika pişirin. Altını iyice kısıp baharatları ilave edin ve 20 dakika kısık
ateşte pişirin. Pişen mantıları süzerek servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu koyun. Sarmısak, karabiber, tuz ve kuru nane kattığınız yoğurdu kıymalı sosun üzerine koyarak servis yapın.