Kabaklı ve Domatesli Fırın Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAKARNAYI tuz eklediğiniz suda haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, üzerine küp doğranmış kabağı ekleyin. Kabak yarı yarıya yumuşayınca ikiye kesilmiş kiraz domates ve tuz katın. Bir-iki dakika soteleyip makarnaya ilave edin. Tereyağını eritip, unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine süt ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Sosu makarnanın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yapraklarına ayrılmış dereotunu da ilave edip, harmanlayın. Daha sonra makarnayı bir fırın kabına aktarın. Üzerine galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL