MALZEMELER
3/4 paket ince kesme makarna
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet kabak
10 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 dal dereotu
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
MAKARNAYI tuz eklediğiniz suda haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, üzerine küp doğranmış kabağı ekleyin. Kabak yarı yarıya yumuşayınca ikiye kesilmiş kiraz domates ve tuz katın. Bir-iki dakika soteleyip makarnaya ilave edin. Tereyağını eritip, unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine süt ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Sosu makarnanın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yapraklarına ayrılmış dereotunu da ilave edip, harmanlayın. Daha sonra makarnayı bir fırın kabına aktarın. Üzerine galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.