Fıstıklı Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantı makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin. Ayrı bir yerde soğanı küçücük doğrayın. 1 çorba aşığı margarinle kavurup, kıymayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yarım su bardağı yerfıstığını ilave edin.
    Karabiber, pulbiber ve tuzunu ayarlayın. Karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Mantı makarnanın içlerine hazırladığınız harcı doldurun. Servis tabağına alın. Ya da sosu makarnanın üzerine dökebilirsiniz. En üste yoğurt gezdirin. Tereyağını eritin. 1 çorba kaşığı biber salçası ve 2 çorba kaşığı ince kıyılmış yerfıstığını yağda kavurun. Yoğurtlu makarnanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...