Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100-150 gram karides
    100 gram ahtapot
    250 gram fettuccine makarna
    Yeteri kadar su
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 diş sarmısak
    1 adet küçük boy domates
    100 gram krema
    Tuz
    karabiber
    pulbiber
    toz kişniş
Karides ve ahtapotu ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Makarnayı bol suda haşlayın, süzdükten sonra servis kasesine boşaltın. Zeytinyağını tavaya alın ve ortadan ikiye kesilmiş sarmısağı kokusu gidene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi katın. Karides ve iri doğranmış ahtapotu ekleyip kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Daha sonra kremayı katın ve karıştırın. Tuz, karabiber, pulbiber ve toz kişniş ilave ettikten sonra sıcak olarak servis yapın.