MALZEMELER
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
200 gram kıyma
3 adet çarliston biber
2 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Öncelikle yumurta, un ve tuzu yoğurup, katı bir hamur elde edin. Oklavayla hamuru açın. Önce enlemesine 2 cm aralıklarla kesin. Boylamasına da 4-5 mm aralıklarla kesin. Daha sonra oda sıcaklığında 4-5 saat kurutun. Bir fırın tepsisine koyup sıcak fırında 2-3 dakika bekletin. Suda haşlayın. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağı eritin. Soğanı yağda kavurun. Kıymayı ve küçük doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Süzgeçten geçirdiğiniz eriştenin üzerine sosu gezdirin. Cevizi ekleyip servis yapın.